fredag 4 maj 2018

Stanna hos mig

Titel: Stanna hos mig
Författare: Ayòbámi Adébayò
Förlag: Piratförlaget
Format: e-bok
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2017

---

"Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.

Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten. Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.

Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.

Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Women’s Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare."

---

Min kommentar:

Stanna hos mig är en av böckerna som är nominerade till Årets Bok 2018. Boken har varit väl synlig i många bokbloggar och på Instagram och fått väldigt bra recensioner. 

Stanna hos mig är en välskriven och intressant bok, men jag fastnade aldrig riktigt i berättelsen och jag vet inte vad det berodde på. Kanske jag hade för höga förväntningar på den då nästan alla andra tycker den är helt fantastisk. 

Betyg: 

Här kan man rösta på Årets Bok 2018.


Stanna hos mig kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...