fredag 29 juni 2018

Strandhotellet

Titel: Strandhotellet
Författare: Olséni & Hansen
Förlag: Bokfabriken
Format: inbunden
Serie: Mord i Falsterbo del 4
Antal sidor: 366
Genre: deckare
Utgiven: 2018

---

"Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort där på inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof."

---

Min kommentar:

Strandhotellet är en rolig, charmig och underhållande mysdeckare. Pensionärerna i boken är mycket intressanta och man kan inte annat än skratta åt dom. Mord och humor fungerar alldeles utmärkt i denna deckare.

Strandhotellet är den första bok jag läser av författarna och fastän det är den fjärde delen i serien så går det bra eftersom den är fristående.

En smakbit från Strandhotellet kan läsas här: Smakbit från Strandhotellet

Betyg:  Strandhotellet kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...