tisdag 10 juli 2018

Den sorglöse hemsamariten

Titel: Den sorglöse hemsamariten
Författare: Mikael Bergstrand
Förlag: Piratförlaget
Format: ljudbok
Uppläsare: Björn Kjellman
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2017

---

"Det är Stockholm, tidigt åttiotal. Palme har återtagit regeringsmakten, aids är ännu en okänd sjukdom och i kön till Café Opera närs drömmarna om framgång och lycka. Hit kommer den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern med ett enda mål: att slå världen med häpnad.

Men allting går inte så lätt som han trott. För att klara sin försörjning börjar han arbeta som hemsamarit på Reimersholme. Mötet med pensionärerna förändrar hans syn inte bara på livet utan också på döden. Och när hans väg korsas av litteraturstudenten Carina Carlsson ställs frågan på sin spets. Är han beredd att riskera den chans till kändisskap som plötsligt dykt upp?

Den sorglöse hemsamariten är Mikael Bergstrands första roman efter succén med Indientrilogin om Göran och Yogi. Det är en rolig, rapp och rörande berättelse om två unga människor under en på ytan oskyldig tid i Sverige, då allting kändes möjligt."

---

Min kommentar:

Den sorglöse hemsamariten är en rolig, lättlyssnad och underhållande roman. Uppläsaren Björn Kjellman är mycket bra och nu blev jag sugen på en Budapestbakelse :). Läs boken så förstår du varför!

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Mikael Bergstrand: Delhis vackraste händer, Dimma över Darjeeling, Gurun i Pomonadalen


Den sorglöse hemsamariten kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...