söndag 26 augusti 2018

Smakbit från Den okände Kimi Räikkönen


En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Betraktninger och går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från Den okände Kimi Räikkönen av Kari Hotakainen. Det här är berättelsen om en man som tog sig från en uppväxt under enkla förhållanden hela vägen till toppen av ett mycket ovanligt yrke: Formel 1-förare. Boken innehåller också en hel del foton från Kimis liv.

Smakbit från sid 36:

"Kimi Räikkönen hade ingen chans att vänja sig vid medieklimatet i Formel 1. I stället kastade han sig hals över huvud ut i vaken: vid öppningsracet i Melbourne var hundratals journalister och tv-kanaler på plats, och tiotals mikrofoner stacks genast framför näsan på honom. I hans tidigare liv, i Formula Renault-serien, gav han bara enstaka intervjuer då och då. Allt förändrades över en natt. Plötsligt satt den unge mannen, som talade bruten, knagglig och haltande engelska, verkligen i klistret, men på ett positivt sätt. Undret var ett faktum; han hade knipit åt sig en plats i Formel 1, en värld som ännu året innan bara hade hägrat som en avlägsen dröm."

Smakbit från sid 45:

"Jag har aldrig varit skraj. Om jag skulle bli rädd på riktigt är det dags att lägga av. Jag tycker om att sitta i bilen, själva körandet är det enda som är bra med jobbet. Då får man vara ifred."12 kommentarer:

 1. Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Måste vara en intressant person! Har inget större Formel 1-intresse, tycker det verkar gå så fruktansvärt fort. Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 3. tyckte väl att jag kände igen namnet. säkert en intressant bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. En okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 5. Det er fascinerende å lese om hvordan menneskers liv! Takk for smakebit :)

  SvaraRadera
 6. Jeg hadde ikke hørt om denne Formel1-kjøreren. Men så er jeg ikke særlig interessert i bilsport :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är väl inget yrke man planerar för direkt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Namnet verkade bekant och efter att ha läst texten förstår jag varför. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. En okänd celebritet för mig. Men så har jag nog heller inget större intresse för sånt som rör bilsporter direkt. ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Nej, kan tänk mig att en formel ett-förare måste sluta om han blir rädd.

  SvaraRadera
 11. Han kallas väl Ismannen? Man ser honom sällan eller aldrig le...men det är många finnar som sällan ler...hihi
  Jag har inte känt någon dragning att lära känna honom bättre trots att jag följer finsk idrott ganska mycket. Författaren däremot känner jag igen att jag läst någon roman av tidigare. Tack för smakbit

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...