onsdag 17 oktober 2018

Den moderna gentlemannen

Titel: Den moderna gentlemannen
Författare: Alexander Wiberg, Måns Zelmerlöw
Format: Inbunden halvklotband
Antal sidor: 208
Genre: fakta
Utgiven: 2018

---

"I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen - tassel loafers eller sneakers?

Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil - och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin.

MÅNS OCH WIBERG blev efter första säsongen av tv-serien Chevaleresk nominerade av tittarna till tv-priset Kristallen som Årets bästa manliga programledare för porträtteringen av den moderna gentlemannen. Nu utvecklar de sina tankar vidare i bokform."

---

Min kommentar:

Den moderna gentlemannen dök upp som en överraskning i min postlåda och är en riktigt fin bok som bl.a. tar upp den moderna gentlemannens inre och yttre, vett och etikett och nöjen. Boken är skriven med humor och jag har läst vissa kapitel som intresserat mig och skummat igenom vissa som inte varit lika intressanta. 

Eftersom boken är snygg så passar den bra att ha som "coffee table book", dvs ha den framme på soffbordet eller hyllan.

Betyg:  Den moderna gentlemannen kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...