onsdag 24 oktober 2018

Pärlfarmen - Liza Marklund

Titel: Pärlfarmen
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Format: inbunden
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2018

---

"Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar.

Pärlfarmen är en storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro."

---

Min kommentar:

Pärlfarmen är en fascinerande, välskriven och intressant roman. Boken var lite trög i början men då jag väl kom in i den så blev den en bladvändare. Den här romanen är något helt annat än serien om Annika Bengtsson, som jag också läst. Jag kan varmt rekommendera Pärlfarmen, som dessutom har ett mycket snyggt omslag!

En smakbit från Pärlfarmen hittas HÄR.

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Liza Marklund: Järnblod, Sprängaren, Studio sex, Paradiset, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid, En plats i solen, Du gamla du fria, Lyckliga gatan, Gömda, Asyl, Postcard Killers.


Pärlfarmen kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...