torsdag 29 november 2018

En tid för gudar

Titel: En tid för gudar
Författare: Staffan Nordstrand
Förlag: Bokfabriken
Format: inbunden
Serie: Opium del 2
Antal sidor: 526
Genre: thriller
Utgiven: 2018

---


I EN ISOLERINGSCELL i ett fängelse i Bangkok sitter Eva anklagad för smuggling av narkotika. På flygplatsen på väg hem till Sverige har den thailändska tullen upptäckt heroin i en nalle i hennes bagage en nalle Eva fått som avskedsgåva från vännen Camilla.

Fredde, som Eva åkte till Thailand med, står samtidigt i skuld till ett kriminellt gäng och tvingas smuggla heroin landvägen från Thailand till Sverige. En lång och farofylld strapats, fjärran från turiststråken.

Under tiden gör Lena, Evas vän och arbetskamrat, vad hon kan för att hjälpa Eva. Men när Lena gräver i Evas förflutna gör hon en chock­erande upptäckt. Vem är hennes vän egentligen? 

---

Min kommentar:

En tid för gudar är den andra delen i Staffan Nordstrands serie Opium. Boken är baserad på verkliga händelser. 

En tid för gudar är mera spännande och intressantare än den första. Men den här boken är också alldeles för lång, och den ofta förekommande kursiva stilen stör läsflytet. Med bättre redigering skulle denna bok vara riktigt bra.

Jag hoppas att det kommer en bok till i denna serie för jag vill veta hur det kommer att gå för Eva som sitter i fängelset i Bangkok.

Betyg: ✿+

Andra böcker jag läst av Staffan Nordstrand: Opium,  Under floden, Samnang - tiggarpojken, Den sista färden.

En tid för gudar kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...