söndag 18 november 2018

Opium

Titel: Opium
Författare: Staffan Nordstrand
Förlag: Bokfabriken
Format: e-bok
Serie: Opium
Genre: thriller
Utgiven: 2017

---

"Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara."

---

Min kommentar:

Opium är en spänningsroman som är baserad på verkliga händelser. Boken är bra men den är alldeles för lång. Jag ville läsa den här boken eftersom jag fått ett recensionsex av den andra boken i serien som heter En tid för Gudar.

Inget som står i den här boken får mig vilja sluta resa till Thailand. Det finns så mycket mera där än droger, prostitution och kriminalitet. Jag och min man älskar Thailand och vår nästa resa dit blir om två månader.

Att temperaturen en morgon på Phuket skulle vara 17-18 grader måste vara rekordlågt, som kallast brukar det vara 23-24 grader.

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Staffan Nordstrand: Under floden, Samnang - tiggarpojken, Den sista färden.

Opium kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...