måndag 14 januari 2019

Silvervägen - Stina Jackson

Titel: Silvervägen
Författare: Stina Jackson
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Format: e-bok
Genre: spänningsroman
Utgiven: 2018

---

"Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade. Silvervägen är en stämningsfull och berörande psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkast.

---

Min kommentar:

Silvervägen är en berörande, fängslande och helt fantastiskt bra spänningsroman. 

Jag tyckte mycket om språket och miljöbeskrivningarna är något utöver det vanliga. 

Av karaktärerna gillar jag både Lelle och Meja. Jag anser att det är viktigt att det finns personer som man tycker om i en roman.

Silvervägen har fått väldigt bra recensioner och blev utsedd av Svenska deckarakademin till Årets bästa svenska kriminalroman 2018. Boken har varit synlig överallt, i sociala medier och t.o.m. som följetong i vår lokala dagstidning. 

Jag håller med alla i hyllningskören, detta är en fantastisk bok. Läs den!


Här hittas en smakbit från boken: Smakbit från Silvervägen

Betyg: 

Silvervägen kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...