lördag 27 april 2019

Går genom vatten, går genom eld

Titel: Går genom vatten, går genom eld
Författare: Christian Unge
Förlag: Norstedts
Format: inbunden
Antal sidor: 428
Genre: deckare
Utgiven: 2019

---

"Tekla är akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm, en blivande stjärna i sitt yrke, stresstålig och handlar våghalsigt i de mest utsatta situationerna på akuten. Samtidigt bär hon på flera hemligheter. Uppväxten i en missbrukande miljö, sina egna "bomber" - och så har hon en förmåga som är hennes främsta tillgång och största svaghet: hon kan inte glömma något.

Men den som minns allt blir också lätt farlig för andra personer.

En stor explosionsbrand i ett höghus orsakar katastroflarm i Stockholm. Mycket tyder på att det är en terroristattack med många dödsoffer. Tekla är en av de första på platsen och räddar bland annat livet på en svårt brännskadad man. Vem är han? En av terroristerna? Ett oskyldigt offer? Eller kan han vara någon som står Tekla mycket nära, någon som hon skulle offra sitt liv för?

Branden orsakar en dominoeffekt och berör snart både sjukhusledningen, polisen och kriminella nätverk. Inte minst det som leds av patriarken Victor Umarov som ser sitt familjeimperium hotas av de krafter som satts i gungning."

---

Min kommentar:

Går genom vatten, går genom eld är en fartfylld och spännande deckare och den första delen i Teklaserien som utspelar sig på det fiktiva Nobelsjukhuset.

Akutläkaren Tekla är intressant till den del att hon har fotografiskt minne, men hon är också en stereotypisk huvudkaraktär med drogmissbruk. Tekla skulle ha klarat sig mycket bättre som huvudkaraktär utan sitt drogmissbruk, nu gör missbruket att jag irriterar mig på henne istället.

Tror jag hade lite för höga förväntningar på boken, eftersom jag verkligen gillat andra böcker jag läst som är skrivna av samma författare.Boken är läsvärd och får klart godkänt betyg. Återstår att se ifall jag vill fortsätta med denna serie.


Betyg: 


Andra böcker jag läst av Christian Unge: Turkanarapporten, Kongospår, Saharasyndromet.Går genom vatten, går genom eld kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...