söndag 22 september 2019

Hon som måste dö

Titel: Hon som måste dö
Författare: David Lagercrantz
Förlag: Norstedts
Format: inbunden
Serie: Millenium del 6
Genre: thriller
Utgiven: 2019

---

"Grande finale!

En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö – den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien – väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik."

---

Min kommentar: 

Hon som måste dö är den 6:e och sista delen i Milleniumserien och jag har nu läst alla böcker i serien. 
Hon som måste dö är en spännande och intressant bladvändare. David Lagercrantz har gjort ett riktigt bra jobb med att avsluta denna serie. Jag vill gärna läsa flera böcker av samma författare. 

Betyg: 

Andra böcker jag läst av David Lagercrantz: Det som inte dödar oss, Mannen som sökte sin skugga

Andra böcker jag läst i Milleniumserien skrivna av Stieg Larsson: Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...